הרבה משקיעים ביקשו לדעת האם בארה”ב יש טאבו לנכסים כמו כאן בארץ ואיפה נרשמת הבעלות על הנכס.
רכשת נכס להשקעה בארה”ב, במאמר הזה תבין איזה מסמך מוכיח שהנכס שלך, איפה נרשמת הבעלות על הנכס ואיזה סוגי שטרי בעלות יש ועוד קצת מושגים לידע כללי.
הבעלות בארה”ב על נכסי נדל”ן נקראת Title ושטר הבעלות נקרא Deed.
בעבר שטר הבעלות של נכס היה נשמר בכספת המשפחתית או בבנק ואפשר היה להעביר אותו מאחד לשני, בשלב מסוים הוחלט שהבעלות על נכסי נדל”ן תירשם במקום מרכזי בכל מחוז ויהיה מידע כללי הפתוח לציבור. ניתן היום לבדוק מי הבעלים של כל נכס נדל”ן בארה”ב.
על פי החוק נדרש היום רישום במחוז על כל העברת בעלות של נדל”ן, ולאחר הרישום אין צורך יותר בשטר הבעלות המקורי להוכחת הבעלות, כמובן שמומלץ לשמור עותק של שטר הבעלות אבל כמו שציינתי אין לכך היום כל צורך או משמעות.
הפעולה של רישום הנכס במחוז על שם הבעלים החדש נקראת Register of Deed, פעולה פשוטה שמבוצעת במשרד שאחראי על רישום הנכסים בעירייה. שם מוודאים ששטר הבעלות אכן נחתם על ידי המוכר ונדרשת גם חתימת נוטריון מקורית על השטר.
חברת טייטל, שהיא בעצם גוף המוסמך בארה”ב לבצע העברת בעלות של נכסי נדל”ן בין קונה למוכר, אחראית על רישום הנכס בארכיון המחוז. רישום הנכס במחוז מתבצע בצורה מהירה ובתוך מספר ימים מופיעה הבעלות החדשה על הנכס. אחד הדברים החשובים שעליכם לוודא לאחר הקניה הוא ששטר הבעלות אכן נרשם במחוז. כדי לראות את הבעלות על הנכס, תבצעו חיפוש בגוגל של Duval county property records או Duval county assessor כמובן כל אחד ירשום את שם המחוז ששם רכשתם את הנכס, לאחר מכן תעשו חיפוש לפי כתובת הנכס או שם הבעלים.
שטר הבעלות הנפוץ ביותר נקרא Warranty Deed או General Warranty Deed והוא שטר הבעלות שמקנה את ההגנה המקסימלית לרוכש מפני תביעות שמנוהלות נגד בעלים קודמים או חובות שלא שולמו או כל דבר אחר שקרה במהלך השנים. הנכס עובר לבעלים החדש Free and clear זאת אומרת נקי מכל שעבודים וחובות.
את הנקודה הזו חשוב להבין – בעצם מי שמתחייב לנכס נקי משעבודים וחובות הוא המוכר ובכל בעיה שתצוץ אנחנו בתור קונים נפנה אליו לכן כדי להגן על עצמו המוכר עושה ביטוח למכירה שנקרא ביטוח טייטל – Title Insurance.
שטר בעלות נוסף נקרא Quitclaim Deed כשמו כן הוא, המוכר מוותר על הבעלות שלו בנכס ומעביר אותה לצד ב’ ללא אחריות. העברת בעלות בצורה זו נפוצה כמתן מתנה בין בני משפחה.
מקבל הבעלות לוקח על עצמו את כל החובות או השעבודים הקיימים על הנכס ולא יוכל לבוא בטענות למוכר לכן במקרה כזה אם נרצה להגן על עצמנו נוכל בתור קונים לרכוש ביטוח טייטל לנכס – קחו בחשבון שלא כל חברת טייטל תבטח עסקה מסוג Quitclaim Deed.
שטר בעלות נוסף נקרא Special Warranty Deed וכאן המוכר מתחייב לאחריות רק על התקופה שהוא החזיק בנכס, גם במקרה זה ישנה חשיבות גדולה לרכישת ביטוח טייטל כדי למנוע היתכנות של חובות או שעבודים היסטוריים.
בנוסף לביטוח הטייטל מומלץ בזמן הקלוזינג שהוא מועד סגירת העסקה זאת אומרת ביצוע העברת הבעלות מהמוכר לקונה לדאוג לביטוח נכס שיכיל כיסויים כמו: שריפה, הוריקן, הצפות וכול’. מרגע הקלוזינג אתם אחראים על הנכס.